Een van die receptjes is "opgepimpte" sambal.
Gistermiddag kochten we op de markt in Wageningen de hele voorraad rode pepers van de groenteman.
Als basis gebruik je sambal uit de winkel, die wordt vervolgens opgevrolijkt met heerlijke ingredienten: 2 kg. rode pepers,5 uien , 2 bollen knoflook, javaanse suiker,citroensap,tomatenpuree en veel trassie (het hele huis ruikt er naar!)
Frans heeft de slag aardig te pakken:
Snijden kost het meeste tijd. Niet in je ogen wrijven!
Daarna uurtje pruttelen en vervolgens met de staafmixer pureren.
Hete potjes hete sambal laten afkoelen.
Koude potjes hete sambal klaar voor gebruik of ter verdeling onder liefhebbers.....
Goh, dat klinkt goed, en dat kun je ook nog voor langere tijd bewaren? Heeft Frans trouwens de kookkunst ook van zijn moeder geërfd? Lijkt me helemaal toppie.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Cilia
Trouwens erg leuk om te lezen hoe jullie de schuur opgeknapt hebben. We zijn best nieuwschierig na het resultaat. We zijn vast van plan om tezijnertijd het gebeuren met eigen ogen te aanschouwen.
BeantwoordenVerwijderenGroeten uit Groningen
Hey Cila,
BeantwoordenVerwijderenJa, hij heeft het aardig in zijn vingers!
Lekker hoor!
Kom een keertje langs op de berg, Indisch eten En France!
Ha Desiree,
BeantwoordenVerwijderenik heb mij als volger bij jou opgegeven maar krijg helemaal geen melding dat je hebt geblogd. Klopt dat of doe ik weer iets fout?.
Lekker hoor die sambal, we hebben ervan genoten :)
Nog een ruime week, heb ik weer wat meer tijd om te beppen..
Wanner komen jullie weer deze kant op?
X Liesbeth
Hey!
BeantwoordenVerwijderenIk kan nergens vinden hoe je moet instellen dat volgers een berichtje krijgen..
We komen woensdag.....
We nemen een potje sambal voor jullie mee!
Kus, Dees